Atenistas

Εκτός της πρώτης οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από την υπόγεια διάβαση του γηροκομείου στο Ψυχικό που παλιά ήταν πολύχρωμη και μπλιαχ αλλά τώρα είναι πράσινη και γουάου.

37 σχόλια:

compressivehumans είπε...

ναι ρε αδερφια

S G είπε...

τι ακριβως πετυχαν με αυτο αυτοι που το εκαναν?

σχολια για το ποστ σας υπαρχουν εδω
http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%97-%CF%86%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-atenistas-%28pics%29

chaca-khan είπε...

η τελευταία φωτό στο πάτωμα -που είναι και το μόνο νόστιμο- θα αρκούσε. για πάνω στον τοίχο θα πρέπει να ήταν κάτι πολύ καλό. και αυτά στον τοίχο τώρα όχι μόνο δεν είναι πολύ καλά αλλά είναι πολύ κακά! Είναι πιθηκισμοί όχι τέχνη ως όφειλαν. Αυτή είναι η γνώμη μου. Και κάπως κρίμα γιατί έχουν παρελάσει και καλά κομμάτια από αυτό εδώ το blog

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο και το πρώτο εξαιρετικά, τα άλλα δυστυχώς ανέμπνευστα και δίνουν και αφορμές στα ζουτίρια...
Επαναφέρω την πρότασή να μαζέψουμε τους Ατενίστας, με τα ωραία τους ξυστράκια και γαντάκια, να τους ονομάσουμε Fukushimistas και να τους στείλουμε στο Daiichi να ξεκολλήσουν τα λιωμένα pellets ουρανίου από το Daiichi...

ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε είπε...

πράγματι τρομακτικό αυτό που κάνατε, τώρα που με απολύσανε και περνούσα από κει σκεφτόμουν τι καλοί οι ατενίστας, ίσως να στήσουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο νοσοκομειάκι ή έστω ουρητήριο να ταιριάζει και με το (χρώμα) ή μήπως κανά σοσιαλιστικό γραφείο βρε αδερφέ...

Ανώνυμος είπε...

megalo faoul twn atenistas na min katharisoun padws kai tis tsixles...

enas katoikos tis perioxis....

Ανώνυμος είπε...

elpizo afto na pismosi ta paidia ton atenistas kai na sinexisoun akoma pio dinamika na prosferoun...
piso mouloi psefto-epanastates

Ανώνυμος είπε...

krima pantos giati simera xasate mia apo tis poio pistes sas thavmastries...

Urfurslaag είπε...

...αλλά μόλις αποκτήσατε έναν φανατικό νέο θαυμαστή....

Ανώνυμος είπε...

MPRAVO RE PAIDIA EPITELOYS ...
2 OXI ENA ...MH SOU PW ...POLLOYS ...XANA MPRAVO KAI KALH ARXH...

Ανώνυμος είπε...

Άντε παιδιά, και εις ανώτερα: http://www.atenistas.gr/paidiki_attik/

Don Roche είπε...

Αφού ξέρετε σοσιαλιστικά καθίκια πως η επανάστασή σας δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, πριξτε μας λιγάκι ακόμα τα παπάρια. Να δω σε ποια σοβαρή χώρα θα σας ανέχονταν.

Όλοι τεμπέληδες ανακαλύψατε τον κομμουνισμό.

Ανώνυμος είπε...

Kanena graffiti tha itan kalitero! Egv de katalaba ti problhma iparxei me tous atenistas, an theloun as katharisoun... oi alloi ti zori trabane ??

Ανώνυμος είπε...

για το ομοφοβικό φασιστοιδές και τους λοιπούς καλοθελητές: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1282052

Δήμαρχος Καμίνης είπε...

Είσαστε φοβεροί! Στο επόμενο stencil σας φωνάξτε με και μένα!!

http://falloiseapognosi.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

"Egv de katalaba ti problhma iparxei me tous atenistas, an theloun as katharisoun... oi alloi ti zori trabane ??"

κανενα προβλημα δεν υπαρχει με τους ατενιστας. και κανενα προβλημα δεν υπαρχει με τους γκραφιταδες. ο καθενας κανει αυτο που ξερει καλυτερα να κανει.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν σας αρέσι η ελάδα να πάτε αλλού!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!! Σε 4 μόνο συνθήματα καταφέρατε να περιγράψετε απόλυτα το κενό και την ανοησία του "κινήματος" (λέμε τώρα) των atenistas!

ΥΓ. γιατί τα περισσότερα stencil σας είναι σε τόσο μιρκό μέγεθος; χάνουν πολύ από την αξία τους έτσι..

Ανώνυμος είπε...

Επίσης http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_1344.html

Ανώνυμος είπε...

http://derveniotis.wordpress.com/2011/01/11/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-atenistas/

Η πολιτικότατη Α-πολιτική των Atenistas

marios είπε...

zwa! koita3te na ftia3ete kati gia mia fora anti na katastrefete otidipote vre8ei mprosta sas! Akrides!

Simple man είπε...

Παρακαλώ το φίλο Marios να μην υβρίζει τα ζώα γιατί αυτά ακόμα και για να χέσουν επιλέγουν τη γωνιά τους.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με αρρωστημένους υπανθρώπους που καταστρέφοντας νομίζουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας (και του κόσμου πολλές φορές). Ως γνήσιοι submen (αντίστροφο του supermen), είναι τόσο άρρωστοι που τους φταίνε οι εθελοντικές ενέργειες, αποδεκτές από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Προς submen: ενημερώστε μας για την επόμενη δράση σας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε να καταστρέφετε ακόμα και εθελοντικά κιόσκια σίτισης αστέγων, "γιατί η ανεργία έφτασε στο 20%".

Ανώνυμος είπε...

@simple man
προσπαθω αλλα δεν μπορω να καταλαβω ουτε πιο ειναι το "ευρυτερο κοινονικο συνολο" στο οποιο αναφερεστε, ουτε και τη σιγουρια σας περι αποδοχης των εθελοντικων εργασιων.
δηλαδη πρεπει να τους σαπισει καποιος στο ξυλο για να γινει κατανοητη η μη αποδοχη τους? νομιζω πως με τη συγκεκριμενη παρεμβαση, περασαν πολυ πιο δημιουργικα και εκφραστικα το μηνυμα που ηθελαν οι εμπλεκομενοι-και πολλοι ακομα απο μας.
αλλα εσεις ξεκαθαρισατε την αποψη σας κανοντας χρηση της λεξης "καταστεφω". αλλοι βλεπετε μιλανε για graffity, stencils και "βαμμενους" τοιχους και εννοουν βρωμα και σιχαμαρα και αλλοι -σαν εμενα και το ευρυτερο κοινωνικο μου συνολο- οχι μονο το δεχονται ως δεδομενο, αλλα και τους ειναι επιθυμητο.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας ζώα, απολίτιστα γουρούνια! Αντί να επιβραβεύετε την ανιδιοτελή προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που ΚΟΠΙΑΣΑΝ για να καθαρίσουν αυτή τη διάβαση πηγαίνετε και τη μουτζουρώνετε με γκράφιτι! Γι' αυτό δεν προχωράει μπροστά αυτή η χώρα, γιατί ο κάθε ανεγκέφαλος κάνει ό,τι του καπνίσει χωρίς να τιμωρείται κανείς! Αλλά βέβαια, που να προχωρήσουμε μπροστά όταν αντιδρύμε στα πάντα, είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά! Ρε μία χούντα μας χρειάζεται ρε και ειλικρινά με τρομάζει το ότι έχω φτάσε να λέω τέτοια λόγια, αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο! Η πολλή δημοκρατία βλάπτει όπως φαίνεται...

Simple man είπε...

@Ανώνυμος

Σχετικά με το ξύλο, το ανάλογο επιχείρημα-ερώτημα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος και για τις "απέναντι" ομάδες (όπως αυτή που πέρασε μετά τους atenistas). Φυσικά κατανοούμε - πιστεύω - πως η μέθοδος της "βρεγμένης σανίδας" δεν είναι αποδεκτή μέθοδος σε καμία σκεπτόμενη κοινωνία.

Επί του θέματος, εδώ φαίνονται μερικές φωτογραφίες από τη διάβαση πριν την παρέμβαση

http://www.atenistas.gr/ypogeia/

Που ακριβώς είδατε τα graffities και τα stencils?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκράφιτι. Έργο μοναδικής σύλληψης και εκτέλεσης. Τέτοια εικαστικότητα, τέτοιο πνεύμα... Άλλαξε πραγματικά όψη η διάβαση, ήταν αυτό ακριβώς που της χρειαζοταν.

Θα πρότεινα σε όλους να δουν και τα "βίντεο από μαθήματα στένσιλ". Οδηγίες σε ΑΠΛΑ ελληνικά, κατανοητά για όλους. Θα ήθελα να δω και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις από ανθρώπους αντίστοιχου πνεύματος.

Συνεχίστε έτσι, είστε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ. Όταν γίνετε 18, επικοινωνήστε μαζί μου να σας κεράσω όλους μπύρες, να πάμε να κατουρήσουμε κιόλας εκεί!

Δημήτρης Σ. είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάνε οι Atenistas με τον καπιταλισμό. Μια ομάδα εθελοντών που δεν αντέχουν πια τη βρώμα, την απάθεια και την έλλειψη αισθητικής που χαρακτηρίζει την πόλη μας και του αξίζει ένα τεράστιο μπράβο.

Άκου "η δημοκρατία σας βρωμάει Atenistas". Δεν βγάζει κανένα νόημα και λέρωσε και τον τοίχο.

Γκρουπιέρης είπε...

Να σας ενημερώσω ότι στα 32 σχόλια καίγεστε.

Unknown είπε...

Βρεθηκα τυχαια σε αυτην την σελιδα και θα ηθελα ως "outsider" να κανω ενα σχολιο προς οσους εσπευσαν να βρωμισουν την υπογεια διαβαση:
Λυπαμαι δεν ειστε Banksy. Δεν διαθετετε oυτε την αισθητικη λεπτοτητα ενος καλλιτεχνη ουτε την καυστικη ειρωνια και βαθυτατα πολιτικο πνευμα ενος urban στοχαστη. Κοινως: Losers
Αφηστε pls την Αθηνα ησυχη. Γυριζετε στην Πρεβεζα, Αμαλιαδα, Κοζανη (ή απ’οπου ειστε) για να βρωμιζετε τους τοιχους εκει.
Ή τελως παντων get a life

Subcomandante Banksy είπε...

Prevezistas, Amaliadistas, Kozanistas
Viva la revolucion

E είπε...

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ

αμαλιαδέος είπε...

Όπα , όπα, όλα και όλα!! Αφήστε την Αμαλιάδα ήσυχη!

Γκε γκε;;

Ε. είπε...

Άξιοι!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια ρε μάγκες. Μας έχουν πρήξει τα αρχίδια οι Ατενίστας και οι Παπαρίστας. Αν θέλουν να βγάλουν γκόμενα ας τους πει κάποιος ότι υπάρχει πιο εύκολος τρόπος από το να ξύνουν κυριακάτικα τσίχλες από κατουρημένα πεζοδρόμια. Ατενίστας, σας κατουρούν οι σκύλοι.

Ανώνυμος είπε...

καθαροί τοίχοι μόνο σε βρώμικα μυαλά λέμεεε!

Ανώνυμος είπε...

Το μεταμοντέρνο απολιτικ δηθεν οικολογικο (όχι ριζοσπαστικά οικολογικό) φρόνημα είναι σημάδι της παρακμής των καιρών μας.

Απο όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο οι κάθε ατενίστας ασχολούνται με το να καθαρίζουν τους τοίχους ή να κρατάνε κλειστα τα φώτα για μια μέρα. Τελείως υποκριτικό που απορροφά ορισμένους αφελείς - που ψάχνουν ατομικιστικές λύσεις (επειδη στο συλλογικό εμπλέκεται και η πολιτική φίλοι μου - κάτι που έχουν αλλεργία οι ατενιστας).

Σας εχω νεα εναλλακτικοι μου καταναλωτες ατενιστας, τα σκουπιδια παράγονται συνεχως επείδη ζούμε σε κοινωνίες που επικρατεί ο καταναλωτισμός, η ανευ ορίων οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη έτοιμη να σας προσφέρει τις υπηρεσίες της και να σας αλλοτριώσει ακόμη περισσότερο. Το ξέπερασμα αυτης της καταστασης επιτυγχανεται με την ριζοσπαστικη πολιτικοποίηση, για αυτό αν δεν θελετε να δουλεύετε τους αλλους (και τον εαυτό σας πρωτιστως) οργανωθείτε σε χώρους που να έχουν να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό στην κοινωνία.

Επίσης να υποθέσω πως αρκετοί απο αυτούς θα γούσταραν να μην τους "λερώνουν" τις πόλεις τους οι μετανάστες ή οι φτωχοί άνθρωποι και ψηφίζουν Ντορα.

Με λίγα λόγια ολα να φαίνονται καθαρά και απο ουσία ΣΚΑΤΑ

justJoshnya είπε...

yo can i fume